Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is ingevoerd zodat mensen een richtlijn hebben van de hoeveelheid dat wij per dag binnen zouden moeten krijgen. Deze richtlijn is vastgesteld voor de gemiddelde Nederlander en uitgaande van een gezonde toestand.

Inmiddels weten we dat steeds meer mensen, ook op jongere leeftijd ziek worden. Dit gaat van gebreken naar ernstige ziektebeelden. De dagelijks aanbevolen hoeveelheden gaan bij deze mensen niet (meer) op.
Zij moeten zeker de inname van vitaminen, eiwitten, vetten en mineralen gaan verhogen.

Die gebreken komen echter niet uit de lucht vallen, deze gebreken komen van een te kort aan voedingsstoffen, een niet gevarieerd voedingspatroon en het constant eten van vulling ipv voeding.

ADH gaat uit van de hoeveelheid die we nodig hebben om net geen gebreken op te lopen of zoals je het ook kunt noemen, om net niet om te vallen.  En zeg eens eerlijk, zijn we hier op deze wereld niet allemaal om eigenlijk echt te leven, niet steeds aan al die gebreken te denken of die gebreken te voelen? Hoe vaak houden die gebreken ons niet af van dat wat we eigenlijk echt willen doen?
Mijn simpele advies is daarom in elk geval ver boven deze ADH te zitten, met name op het gebied van gezonde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen en dit alles flink te variëren.

Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit eiwitten, vetten en water, logisch dus dat je van al dat voldoende binnen moet krijgen.
Dit zijn de bouwstoffen die we zo nodig hebben

Uiteraard gaat het erom dat je zo veek mogelijk verse producten gebruikt. In voorverpakte producten zitten toevoegingen die niet bevorderend zijn voor de gezondheid.

Strippenkaart
Nu terugkomend op die gebreken die niet uit de lucht komen vallen.
Wij bestaan allemaal uit een aantal chromosomen, deze chromosomen vernieuwen zich elk jaar. Je kunt dit zien als een soort strippenkaart waar je 100 stempels voor hebt. Je zou hiermee 100 jaar onderweg kunnen. Het is een vast gegeven dat uiteindelijk dat strippenkaartje opraakt, omdat onze cellen zich nu eenmaal elk jaar vernieuwen en op een gegeven moment is ons lichaam gewoon op.
Slechte voeding echter zorgt ervoor dat onze cellen zich niet elk jaar vernieuwen, maar bijvoorbeeld elk ½ jaar. Het rekensommetje is snel gemaakt, de cellen raken sneller op. Hoe meer en eerder je van de vulling eet, hoe sneller ons lichaam opraakt.
Dit is bijvoorbeeld de reden dat we voor onze 30ste niet heel veel last hebben van al die vulling dat we eten. Ons lichaam heeft nog genoeg strippen over om zichzelf te herstellen. Het is niet zonder meer logisch dat ouderdom met gebreken komt, in elk geval kun je er zelf voor zorgen dat die gebreken nog heel lang op zich laten wachten.
Mijn mening is dat je nooit te laat bent met het inzetten van het vertragen van een uitgeputte strippenkaart. Uiteraard geldt wel, hoe eerder je begint hoe beter. Dit is de reden waarom ik bijvoorbeeld dolgraag met kinderen (en hun papa en mama) aan de gang zou willen.

Nogmaals mijn simpele tip, ook vanwege het feit dat ik vaak de vraag krijg: “Wat kan ik dan nog wel eten?” Mijn antwoord: “Eet zo veel mogelijk verse producten en producten zoals die vanuit de natuur bedoelt zijn. Geen bewerkte producten.”
Schrik niet van het woordje vetten of zout bijvoorbeeld, die mogen, wat zeg ik dat moeten we zelfs hebben, maar dat wel in de juiste vorm.
In zeezout zitten super veel mineralen die wij nodig hebben. Als je minimaal ¼ theelepel met een liter water dagelijks drinkt dan heb je de hoeveelheid water en mineralen al voor de helft binnen.

Voeding vs vulling
Ik zeg niet dat je nooit geen vulling meer kan eten, wanneer je dat doet, geniet dan ook echt en wees er bewust van dat het geen voeding is voor je lichaam, zorg ervoor dat je voor de rest wel bewuster met voeding bezig bent, zodat we ons ‘huis’ beter kunnen beschermen.

Voeding als bouwsteen van ons lichaam
“Met één slechte steen valt ons huis nog niet uit elkaar, de rest van de goede stenen kunnen deze echt wel opvangen, dit wordt echter moeilijker als we alleen maar slechte stenen gebruiken.”

“Een reis begint nooit op de plaats van bestemming, een reis begint met het plannen ervan, stapje voor stapje leef je naar die reis toe, zo is dat ook met een bewuster eetpatroon. ”