Passions4Life

Let's share the passion

Leef de droom

Op 21 mei was het dan zo ver. Mijn eerste Pop-up restaurant samen met mijn schoonzus Katja.

Hoe het begon:
Ik wist altijd één ding zeker. Ik wil profvoetballer worden. Alles deed ik er voor en alles heb ik er voor gelaten. Ik heb vele successen gekend, maar ook tegenslagen. Van persoonlijke – en sportieve aard. Maar ik heb bereikt wat ik wilde bereiken. Nadat ik al een tijdje aanvoelde dat het tijd was om iets anders te doen in het leven, heb ik nog een aantal jaar zonder die passie doorgespeeld. Voor de toeschouwer presteerde ik hetzelfde, maar van binnen was het allang niet meer het vuur dat ik kende.
De tijd was eindelijk daar, ik kon de stap nemen. Ik stop er mee.

Nu stond niets mij meer in de weg om al die andere dromen achterna te gaan. Want mijn ‘voetbalexcuus’ is weg.

Nieuwe passies
Ik vond al snel nieuw passies. Voeding en reizen.
Op één van die reizen met mijn maatje Alex waren we begonnen aan een wandeling op een klein Eiland in Griekenland.. We vroegen aan de lokale bewoners waar het centrum was.
dsc_0406 Die bleek achter die ene berg te zijn. “Kunnen we dat ook lopend bereiken?” Ze lachten ons letterlijk uit en vertelde ons dat het een aardige wandeling was van een uur of misschien wel twee.
Lees verder

Voetbaltraining en lezing ‘voeding en sport’

voordoen

Een training geven voor de talentvolle meiden van RKVV DIA was een ware traktatie.
Meiden die heel graag de top willen bereiken en daar alles voor over hebben.
Voor mijzelf was dit de eerste keer weer op het veld staan, na misschien wel 1.5 jaar. Wat was dit gaaf.

 

Lezing aandacht

Daarna was het tijd om te vertellen dat voeding tot één van de belangrijkste onderdelen van een training en wedstrijd is.
Zowel de meiden als de ouders waren erg enthousiast en stonden open voor al deze nieuwe informatie.
Wat een energieboost was dit voor mij en ik hoop dat ik een aantal van deze meiden heb mogen inspireren.

oefeningcoaching

Mijn lichaam, een tweede kans

Al geruime tijd heb ik lichamelijke vage klachten. De eerste reactie van mensen is dan vaak “Hoe kan dat nou, je eet toch zo gezond?”

Mijn klachten gaan niet over, ik voel wel steeds vaker duidelijk waar de klachten zich bevinden, Voorheen wees ik een globale plek aan, nu wordt het steeds specifieker.

Drie jaar geleden begon ik met een totaal andere levenswijze met name in de voeding. tegenwoordig doe ik ook meer aan Yoga, meditatie en mindfullness. Ik leer steeds meer goed te communiceren met mijn lichaam.
Helaas gaan de klachten niet over. Mijn osteopaat heeft mij o.a doorverwezen naar een medisch begeleider, een reguliere arts, die net even iets verder kijkt dat de ‘reguliere’ arts.
Lees verder

EK 2017 in Nederland

De Oranjeleeuwinnen komen eraan!

Van 16 juli t/m 6 augustus vindt in Nederland voor het eerst in de historie het EK voor vrouwen plaats.
uefa-womens-euro-2017_0
De afgelopen jaren hebben de Nederlandse voetbalvrouwen hele grote sprongen gemaakt in het internationale voetbal.
In 2009 kwalificeerde zij zich voor het eerst voor het EK in Finland, zij verloren in de halve finale van Engeland.
Het WK van 2011 moesten zij aan hen voorbij laten gaan door 2e te worden in de poule.
Het EK van 2013 was geen succes, maar ook nu een prestatie dat zij zich kwalificeerde.
En toen kwam het WK 2015, voor het eerst in de historie mochten zij deelnemen aan dit toernooi, geheel op eigen kracht bereikt uiteraard. Helaas verloren zij in de 8ste finales van regerend kampioen Japan met 2-1.
Dan nu het EK 2017 in Nederland. Ooit mocht ik ook het oranje shirt dragen. Ik zat zelfs bij de selectie die zich voor het eerst plaatste voor het EK2009.
Er zijn inmiddels meerdere bondscoaches geweest en met trots werd een aantal weken geleden Sarina Wiegman gepresenteerd als de nieuwe bondscoach.
Ik heb jaren onder Sarina mogen trainen. Dat maakt dit EK ook voor mij erg speciaal.

Wil jij ook trainen als een echte Leeuwin?
Met de ervaring als speelster die ik jaren heb opgedaan bij zowel ADO Den Haag als het Nederlands elftal zorg ik dat jij kan trainen als een Leeuwin.

Wil jij dat ik bij jouw club langs kom,  wil jij gewoon met een stel vriendinnen een leuke training krijgen of willen jouw collega’s eens wat anders als bedrijsuitje?
Neem dan contact met mij op.

Hou verder mijn site in de gaten om je in te kunnen schrijven voor een voetbaldag dat in het teken staat van het EK 2017.

Nederland opent het EK op 16 juli om 18.00 Tegen Noorwegen in Utrecht.
Verder zullen ze nog spelen tegen Denemarken en België.
Er liggen dus zeker kansen voor onze Oranjeheldinnen.
http://www.knvb.nl/themas/knvb-in-de-wereld/ek-vrouwen-2017
Klik op de link voor het volledige schema, kaartverkoop en vacature.

 

ik geef om mijn lichaam

Sinds april 2016 mag ik mijzelf voedingscoach noemen, voedingscoach volgens de orthomoleculaire zienswijze.
De orthomoleculaire wat…..?
Heel kort gezegd is dit kijken naar wat al onze grote en kleine cellen, kleine en grote organen, met andere woorden kijken naar wat ons lichaam en geest nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Alles en iedereen moet gevoed worden, wat wij nodig hebben is bepaald door de natuur. Ons lichaam heeft dát nodig wat uit de natuur komt en wat oorspronkelijk bedoeld was om onszelf te voeden en voort te planten.
Lees verder

De ‘reis’ naar gezonde voeding start met kennis.

Dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is ingevoerd zodat mensen een richtlijn hebben van de hoeveelheid dat wij per dag binnen zouden moeten krijgen. Deze richtlijn is vastgesteld voor de gemiddelde Nederlander en uitgaande van een gezonde toestand.

Inmiddels weten we dat steeds meer mensen, ook op jongere leeftijd ziek worden. Dit gaat van gebreken naar ernstige ziektebeelden. De dagelijks aanbevolen hoeveelheden gaan bij deze mensen niet (meer) op.
Zij moeten zeker de inname van vitaminen, eiwitten, vetten en mineralen gaan verhogen.

Die gebreken komen echter niet uit de lucht vallen, deze gebreken komen van een te kort aan voedingsstoffen, een niet gevarieerd voedingspatroon en het constant eten van vulling ipv voeding.

Lees verder

Camping with a ‘oma’ bike, part two

Last blog I said that I needed to follow Ouderkerk a/d Amstel. I didn’t want to take the normal google bikeride, cause that would not have giving me the nature that I was looking for.

I jumped on the bike with my mom saying: “Syl maybe you should just bike around the block and see how hard it will be.” I told her that I would just drive and I could turn soon enough if I  would realize that this was a stupid plan.

Surprisingly, I quickly  saw the signs Ouderkerk. The sun was staring at me and nature was waving. Yup, this is Syl in her happy place!

I biked along the water and on my way I found an old windmill, if you want, it’s a nice place to sit and relax a bit, about 20 meters further there is a small ferry that you can take for maybe 1 euro and a little bit.(cash only) I didn’t take this one, later I was told that the other side was even a better bikeride.

Lees verder

De basis

Vaak krijg ik de opmerkingen van mensen dat de manier waarop ik eet, veel geld en tijd kost, daarnaast denken ze vaak ook dat ik met hele ‘rare’ ingrediënten kook. Of helemaal niks mag eten en dat ik alleen nog maar blaadjes sla eet.

Niets is echter minder waar. Ik eet juist heel divers, met verse ingrediënten en met meer smaak. Je kunt het zo duur maken als jezelf wil en door een goede planning zul je niet heel veel meer tijd kwijt zijn. Eerlijk is eerlijk je moet wel even je weg zien te vinden, maar daar kan ik je bij helpen.

Men weet vaak niet waar ze moeten beginnen of ze zien door de bomen het bos niet meer. Wat mag wel en wat mag niet. Om te beginnen, alles mag, maar stel jezelf de  vaag of dat ‘alles’ wel zo verstandig is. En begin met de 60-40 regel en breid dat uit naar 80-20 regel. 60% de juiste keuzes en 40% de wat minder goede keuzes.
Lees verder

Camping wth a ‘oma’ bike. Part 3 Did I make it?

the road
I took the road to Baambrigge

So I went wrong and had to deal with it.
It started to rain but I just pretended that it didn’t. Let’s see if that works, if you say it’s not there then it’s just not there.

A little panic
Take a look again at the map.
I went down to Nes a/d Amstel, but before I reached ‘The Nes’, I took the ferry and biked down to the loop close to Waver. At that point I started to see signs with Ouderkerk again. I think this was the moment for some little panic. Just a little.
Yet, It is the wrong time and place to get in panic. And it won’t help anyone.

Lees verder

Camping with a ‘oma’ bike. Part 1

met-de-fiets-de-volgende-ochtend
I always see those people biking with their camping stuff in those bikebags. As I bought my backpack and willing to try my new friend as much as possible, but also or maybe actually because those bikebags are too expensive for now, I questioned myself if I could bike with a backpack from Amsterdam to Loosdrechtseplassen, not that far. The answer was: “I am just going to do it” I just needed to make it work.
Lees verder

« Oudere berichten

© 2024 Passions4Life

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑